OPLEIDINGEN

Interior of the living-room with fireplace

Onderstaand tref je de links naar de individuele sub-pagina's.

AUTORIJLESSEN

Lessen voor je autorijbewijs kan al vanaf 16,5 jaar. Het auto praktijkexamen mag je doen op de dag dat je 17 jaar word. Belangrijk om te weten is dat je voor een praktijkexamen of de zogenaamde Tussen Tijdse Toets, wel in het bezit moet zijn van het theoriecertificaat. Rijschool HAAIMA verzorgt ook zeer effectieve theoriecursussen van 3 avonden. Meer informatie hierover vind je onder het kopje theorie op onze site.

De rijlessen bij Rijschool HAAIMA zijn erop gericht om volgens de normen en richtlijnen van het CBR te rijden. Daarnaast zijn de autorijlessen altijd individueel en met een vaste instructeur. Door de continuïteit en volledige aandacht op de ontwikkeling van jouw rijvaardigheid, wordt de kwaliteit van de rijopleiding nog meer gewaarborgd.

Bij Rijschool HAAIMA heb je de keuze om losse lessen te volgen of om een lespakket af te nemen. Het voordeel van een lespakket is dat je vooraf al hebt betaald voor een specifiek aantal lessen en je qua lesprijs per uur voordeliger uit bent. Wil je liever niet direct een pakket afnemen, dan is het uiteraard mogelijk per rijles te betalen. De betaling van lespakketten kunnen via de bank worden gedaan en als je losse lessen volgt kun je iedere rijles betalen middels een mobiel pinapparaat.

Op ongeveer twee derde van je rijopleiding kan er een Tussen Tijdse Toets ingepland worden, wat altijd als zeer nuttig wordt ervaren ter voorbereiding op het officiële praktijkexamen. Tijdens deze toets ga je met een examinator ongeveer een half uur rijden, om vervolgens feedback te krijgen van de examinator waar je nog aan moet werken.

Op deze manier krijg je een kijkje in de keuken van het CBR en geeft het je bovenal goed inzicht in hoe je er op dat moment voorstaat. Een mooie bijkomstigheid is dat als je de ‘bijzondere verrichtingen’ met een voldoende hebt afgerond, je voor dit onderdeel vrijstelling krijgt voor het officiële praktijkexamen.

De rijlessen worden in overleg gepland en dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Ben jij klaar om te starten aan je rijopleiding voor de auto bij Rijschool HAAIMA! Maak dan nu een afspraak voor een eerste rijles door te bellen of een Whats’app te sturen naar 06-55 11 22 80. Je kunt uiteraard ook contact opnemen via het contact formulier op onze site. In dat geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

MOTORRIJLESSEN

Motorrijden ga je doen omdat je het leuk vindt, maar steeds vaker ook om praktische redenen. Of je het nu hobbymatig gaat doen of heel specifiek gericht op het verlichten van het dagelijkse woon-werkverkeer, motor rijden geeft je een gevoel van vrijheid. Fantastische routes rijden, nooit meer in de file staan, nooit meer parkeerproblemen. Bij Rijschool HAAIMA weet je zeker dat je deze doelstellingen gaat behalen.

Voor het motorrijbewijs dien je twee praktijkexamen`s en een theorie examen te behalen. Het eerste praktijkexamen betreft de Algemene Voertuig Beheersing (AVB) en is gericht op de bijzondere verrichtingen. Ter voorbereiding op dit eerste examen ga je tijdens de rijlessen naar een grote parkeerplaats, waar je alle 12 verrichtingen gaat oefenen en eigen gaat maken. Als deze oefeningen middels een examen met succes zijn afgerond en behaald kunnen we door met deel twee. Deze rijlessen en het examen zijn gericht op de Algemene Verkeers Deelneming (AVD) en ga je daadwerkelijk de weg op. Om dit tweede praktijkexamen te kunnen doen, moet je eerst in het bezit zijn van het Motor theoriecertificaat.

De motorrijlessen worden eveneens door één instructeur, aan maximaal twee leerlingen gegeven. De leerlingen rijden ieder tijdens de lessen op een Kawasaki ER-6. Deze motors zijn voorzien van ABS en handvatverwarming. Dit laatste is extra comfortabel als het buiten weer wat kouder begint te worden.

Een motorhelm, -jas , -broek en -handschoenen zijn verkrijgbaar bij de rijschool. Wat je wel zelf moet verzorgen en wat tevens een vereiste is tijdens de officiële praktijkexamens, zijn een paar stevige schoenen die tot over je enkels reiken.

Ben jij klaar om te starten aan je rijopleiding voor de motor bij Rijschool HAAIMA! Maak dan nu een afspraak voor een eerste rijles door te bellen of een Whats’app te sturen naar 06-55 11 22 80. Je kunt uiteraard ook contact opnemen via het contact formulier op onze site. In dat geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

BROMMERRIJLESSEN

Je bent bijna 16 jaar en je ziet jezelf al helemaal rijden op je scooter of brommer! En uiteraard wil je jouw bromfietsrijbewijs zo snel mogelijk halen. Bij Rijschool HAAIMA zorgen wij ervoor dat jij snel en verantwoord de weg op kunt. Voor het halen van je bromfietsrijbewijs en voordat je praktijkles neemt, moet je wel in het bezit zijn van je theoriecertificaat voor de bromfiets. Het theorie examen kun je al doen als je 15,5 jaar bent. Vervolgens kun je vanaf je 16de praktijklessen volgen. Het is verstandig zodra je het theoriecertificaat hebt contact op te nemen met de rijschool, zodat je direct een praktijkexamen kunt reserveren. Op die manier kun je zodra je 16 jaar bent snel op examen. Boeken voor de theorie zijn bij Rijschool HAAIMA te verkrijgen voor €15. Heb je wat meer moeite met de theorie dan kun je bij ons ook privé lessen krijgen voor de theorie.

Om je alvast een indruk te geven van wat er verwacht wordt, tijdens het examen wordt er gelet op de volgende punten:

• Voertuigbeheersing
• Plaats op de weg
• Kijktechniek
• Toepassen van de verkeersregels

De rijlessen worden gegeven op een Kymco Agility, deze scooter is makkelijk te hanteren voor elke bestuurder. We rijden maximaal met 2 personen.

Samengevat:
• Je kunt wanneer je 15,5 jaar bent je theoriecertificaat gaan halen.
• Het brommer theorie examen kunnen wij voor je reserveren of je kunt deze zelf reserveren op www.cbr.nl
• Zodra je in het bezit bent van het theorie certificaat is het raadzaam contact op te nemen met de rijschool, zodat het praktijk examen tijdig gereserveerd kan worden.
• Op je zestiende mag je beginnen met praktijklessen, die vlak voor het praktijk examen zullen worden ingepland.

De praktijklessen starten vanaf de rijschool, waar ook de lesbrommers staan. De helm en beschermende kleding zijn op de rijschool aanwezig. Zorg met name op de wat koudere dagen dat je voldoende warm gekleed bent, want het wordt al erg snel heel fris als je langere tijd op de scooter rijdt!

Ben jij klaar om te starten aan je rijopleiding voor de brommer bij Rijschool HAAIMA! Maak dan nu een afspraak voor een eerste rijles door te bellen of een Whats’app te sturen naar 06-55112280. Je kunt uiteraard ook contact opnemen via het contact formulier op onze site. In dat geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

THEORIELESSEN

Rijschool HAAIMA biedt een theoriecursus voor het autorijbewijs categorie B aan, bestaande uit 3 avonden. De cursus wordt gegeven door een ervaren docent in een rustige en comfortabele omgeving. Alle stof die je moet weten wordt uitgebreid behandeld tijdens de cursus en het slagingspercentage na het volgen van de cursus is dan ook ruim 90%.

Omdat er veel tips worden gegeven die je later tijdens de praktijklessen weer kunt toepassen, is de cursus  een waardevolle aanvulling op je rijopleiding. Uiteindelijk hoeft er minder theorie uitgelegd te worden in de lesauto, waardoor je autorijlessen optimaal gebruikt kunnen worden voor de praktijk.

Tijdens de cursus worden er tussendoor tentamens afgenomen en aan het einde van de cursus een proef examen. Naast de theorie groepscursussen, biedt Rijschool HAAIMA ook de mogelijkheid om privéles te krijgen.

De locatie waar de theoriecursus wordt gegeven is makkelijk bereikbaar.

Interior of the living-room with fireplace

ACTIES, VIDEO’S EN MEER